KREATIVNA SRIJEDA

KREATIVNA SRIJEDA

Voloterke, njihove mladje sestre i mladja braća našli su se 13.6. u prostorijama Zdravo da Ste omladinskog centrai odlučili da udruže ručice i budu malo kreativni. Tu kreće naša mala avantura ispunjena raznovrsnim bojama, kolaž papirom i raznim crtežima uvaljanim u more šljokica. Pored nas braće i sestara, tu su bili i korisnici omladinskog centra, koji su sa oduševljenjem prihvatili da učestvuju u našoj radionici i prave nam društvo. Glavni zadatak nam je bio izrada razglednica, a nakon toga na zanimljiv i kreativan način smo se dosjetili kako napraviti štapiće na koje ćemo lijepiti raznorazne oblike i igrati se sa njima, ovo je bilo posebno zanimljivo mlađoj braći i sestrama, ali i nama starijima.

Podijelii smo se u parove i zabava je počela! Nakon dogovora šta crtamo, započela je izrada razglednica. Materijal koji nam je bio na raspolaganju još više je probudio kreativnost u nama. Flomasteri, bojice, šljokice, olovke, kolaž papir, krep papir, more boja i šarenila. Ono što je svima bilo najzanimljivije jesu kalupi koji papir sijeku na različite oblike, patkice, zvjezdice… I razglednice su gotove!

Kao svaka do sada, i ova radionica je bila veoma zanimljiva a prostorija je odzvanjala od našeg smijeha. Slušali smo muziku, zezali se i bili kreativni bez obzira na pol i starosnu dob.

Zdravo da ste, Omladinski centar

  • 7
    Shares


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *