PROJEKTNI CIKLUS 2018/2019

PROJEKTNI CIKLUS 2018/2019

Uz pomoć partnera i donatora započeo je novi ciklus projekta Stariji brat, starija sestra u okviru Mreže Stariji brat, starija sestra BiH. Ove godine očekuje se da će biti uključeno oko 150 parova, djece i njihovih starije braće i sestara, volontera i volonterki. Projekat se i dalje realizira u šest bosanskohercegovačkih gradova, Banja Luci, Mostaru, Sarajevu, Travniku, Tuzli, i Zenici.

Osim spomenutih gradova, u ovom projektnom ciklusu će se pridružiti i Bijeljina, gdje će Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” kroz projekat “Snaga mladih raste” implementirati mentorski program „Stariji brat, starija sestra“. U toku mjeseca novembra je održan trening za uposlenike i volontere „Otaharina“ od strane Mreže Stariji brat, starija sestra.

Proces uvodnih obuka za volontere i volonterke se polako privodi kraju u većini partnerskih organizacija i radi se na kreiranju parova. Prošlogodišnji parovi, kao i dio iz ciklusa 2018/2019 je već počeo sa druženjem, te ćemo vas u budućem periodu obavještavati o njihovim aktivnostima i veselim druženjima.

  • 29
    Shares


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *