Završno druženje volontera

Završno druženje volontera

U ugodnom ambijentu SOS Porodičnog centra u Mostaru održano je posljednje druženje volontera i koordinatora  za ciklus 2017/2018 u okviru projekta ,,Stariji brat, starija sestra”.

Volonteri su tokom susreta imali priliku da podijele svoja iskustva u radu i druženju sa djecom, evaluiraju svoj  rad, kao i cjelokupni program.

Rad volontera, inače studenata Univerziteta ,,Džemal Bijedić” i Sveučilišta Mostar, nagrađen je simboličnom nagradom i potvrdama o njihovom aktivnom sedmomjesečnom volonterskom angažmanu.

Kroz realizaciju projektnih aktivnosti volonteri su oplemljenjeni za nadogradnju svojih sposobnosti i vještina, razvoju odgovornosti, teobogaćenju emocionalnih i socijalnih vještina, kako njihovih, tako i djece kojoj su posvetili sedam mjeseci svog života.

Projekt ,,Stariji brat, starija sestra” je mentorski projekt kroz koji se spajaju volonter/ka (stariji brat/starija sestra) i dijete (mlađa sestra/brat) – vulnerabilna djeca, s ciljem razvijanja kvalitetnog, brižnog i podržavajućeg odnosa.

  • 15
    Shares


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *